Keramieken al 11 jaar een hele leuke hobby!

Vrijdag 20 November 2015

Elf jaar geleden ben ik in Geldrop gestart met mijn hobby keramieken. Tijdens deze workshops heb ik veel geleerd over de verschillende boetseer- en schildertechnieken. Ik sta nog steeds open voor nieuwe technieken, zodat ik mij kan blijven ontwikkelen. Alle keramieken beelden worden met de hand gemaakt, zonder gebruik te maken van een draaischijf. De beelden worden vooraf bedacht door eerst een ontwerpschets te maken, maar er zijn ook beelden die ontstaan tijdens het boetseren. De beelden worden gevormd met klei, daarna wordt het beeld uitgehold. Doe je dit niet, dan kan het beeld in de oven uit elkaar klappen. Na het drogen van het beeld gaat het 8 uur lang in de oven op een temperatuur van 900 - 1000 graden Celsius. Daarna wordt op het beeld 3 lagen glazuur aangebracht en gaat het nogmaals 8 uur in de oven. Als oven gebruik ik een VE-KA oven die altijd is gebruikt op een school (zie afbeelding). Dit is niet de meest moderne oven, maar werkt perfect om mijn beelden in te bakken en het gewenste resultaat te creëren.

Anny van der Vleuten

Contact


Wilt u een beeld kopen of heeft u nog een vraag? Stuur dan een mail naar adanny@onsmail.nl of bel naar 0499-396984.

Groetjes Anny van der Vleuten

 
Het onderstaande formulier is tijdelijk buiten gebruik!